Yaklaşımımız
Varoluşçu Akademi olarak, psikolojik danışmanlık için felsefi bir bakış açısı olan varoluşçuluk yaklaşımıyla çalışıyoruz. Varoluşçu ekol, doygun bir şekilde yaşamanın yolunun, hayatın zorlukları ve sınırlarıyla yüzleşmek olduğunu söyler. Varoluşçu terapi, kendinizi ve yaşam koşullarınızı netleştirmeyi; zorlandığınız yaşam krizleri ve ilişkileri anlama konusunda yardımcı olmayı hedefler.
Çalışmalarımız, sizin deneyimlerinize ve sizin bunları nasıl anlamlandırıyor olduğunuza odaklanıyor olacak. Bunun amacı, hayatınızın tıkanmış veya sıkıntı yaratan unsurlarına yakından bakmaktır. Bu, hayatın beklentileriyle sizin istek ve arzularınızın arasında, hayatı dolu dolu yaşamanızın mümkün olduğu bir alanı bulmayı hedefler.
Varoluşçu Akademi psikoterapistleri varoluşçu çerçevenin yanı sıra farklı yaklaşımları da benimsemiştir (psikanalitik, psikodinamik, bilişsel-davranışçı, somatik deneyimleme gibi) ve bu çerçevede kullanmaktadır.
Sizden ne bekleniyor?
Seanslar sırasında ve süreçte, günlük deneyimlerinizi özgürce anlatmanız ve paylaşmanız beklenmektedir. Buna duygularınız, korkularınız, düşünceleriniz, anılarınız, rüyalarınız, beklentileriniz, umutlarınız, hayalleriniz ve size dair her şey dahildir.
Başlangıçta sizi ne bekliyor?
İlk seans, bir değerlendirme olarak geçmektedir. Danışan ile terapist beraber çalışma, çalışılacak konular, sıklık, ücret gibi konuları ilk seansta karara bağlar. Terapist veya danışan ihtiyaç duyarsa değerlendirme süreci bir seanstan uzun sürebilir. Danışan ve terapist beraber çalışmaya karar verdiklerinde terapi süreci başlamış olur.
Terapi ne kadar süre devam eder?
Varoluşçu Akademi’de ilke olarak ucu açık ve uzun dönemli bir çerçevede çalışmaktayız. Deneyimimiz, derinlikli dönüşümlerin yıllarla ölçülen süreçlerle geldiğini göstermektedir. Bunun yanında, terapi süreci ve sürecin süresi danışanın ihtiyaçlarına göre de şekillenmektedir. Süreci bitirme özgürlüğü danışan ve terapist için her zaman mevcuttur. Terapi deneyiminizin iyi bir şekilde sonlanabilmesi için, süreci bitirmek konusunu düşünmeye başladığınızda bunu terapistiniz ile paylaşmanızı öneririz. Terapistinizle ortak bir bitiş kararından sonra, terapistiniz sizden bir kaç seans daha gelmenizi isteyecektir. Bu son dönemde hem danışan hem de terapist son konular üzerine çalışır ve süreç boyunca açılan konular uygun bir şekilde kapatılır.
Sıklık
Derinlikli ve anlamlı bir süreç için en az haftada bir seans yapılmasını önermekteyiz. Daha yoğun bir çalışma için haftada iki seans da yapılabilir.
Zaman
Seans zamanları, danışan ve terapistin ortaklaşa uygun zamanları göz önüne alınarak belirlenir. Seanslar zamanında başlar ve 45 dakika sürer. Geç gelinmesi durumunda, seans önceden belirlenmiş bitiş saatinde sonlanır.
İptal ve Değişiklikler
Seansınızı, öncesinde planlanan gün ve saatten 72 saat öncesine kadar iptal edebilirsiniz veya değiştirmek isteyebilirsiniz. Son 72 saat içinde yapılan iptal ve değişiklik isteklerinde danışan gelmediği seansın ücretinden her koşul altında sorumlu olacaktır. Bu durum ile ilgili tek istisna, seansın aynı hafta içinde başka bir güne yeniden planlanabilmesidir. Ancak yoğun program nedeniyle bunun sıklıkla mümkün olmayabileceğini de belirtmek isteriz.
Gizlilik ve Diğer Etik Konular
Gizlilik ve diğer etik konularda Varoluşçu Akademi olarak, Türk Psikologlar Derneği ve The British Psychological Society’nin kural ve düzenlemelerine tabiyiz.
İletişim
Büyük Hendek Cad. No:21/4 Galata Beyoğlu.
0212 243 15 43 / 0530 049 73 70
İlk seansınıza gelmeden önce adres tarifi almak, seans değişikliği veya iptali için Varoluşçu Akademi asistanı İsabel Hanım ile iletişime geçebilirsiniz.